Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Arno Schippers

Arno Schippers

CDA Gemeenteraadslid

Adres: Noordersingel 15, 2993 TA Barendrecht
Telefoon: 0180-396947
Email: arno@cdabarendrecht.nl

Ik ben Arno Schippers , getrouwd en vader van 3 dochters. Inmiddels hebben onze dochters het huis al verlaten. Als geboren en getogen Rotterdammer zijn wij in 1982 in Barendrecht komen wonen. In 1994 zijn wij voor mijn werk verhuist naar Duiven en later Appingedam. In 2006 zijn wij als gezin weer in Barendrecht komen wonen. Toen wij uit Barendrecht vertrokken bestond Carnisselande nog niet. Inmiddels wonen wij hier nu al weer 8 jaar met veel plezier.

Werk en maatschappij
Vanaf mijn jeugd ben ik altijd kerkelijk actief geweest, eerst in het jeugdwerk en later in de kerk, maar altijd in bestuurlijke functies. Van penningmeester tot voorzitter van de Kerkenraad.

In mijn professionele leven heb ik altijd gewerkt als financieel – economisch specialist, zowel in de procesindustrie, zakelijke dienstverlening, overheid, gezondheidszorg en nu als controller bij een schoolvereniging. In de diverse werkkringen heb ik veel ervaring en kennis opgedaan met betrekking tot het optimaliseren van bedrijfsprocessen, inrichting informatiesystemen, maar vooral ook als controller.

Politiek
Het spreekt voor zich, gezien mijn achtergrond, dat een gezonde financiële huishouding voor mij de basis is. Dat geldt ook voor de financiële huishouding van onze gemeente. Alleen op het geld passen is niet genoeg. Dat geldt ook voor de gemeente Barendrecht. Zorgen voor een goede infrastructuur, goede scholing, aangenaam woon-, werk- en winkelklimaat, allemaal aspecten die van belang zijn voor een goed vestigingsklimaat. Een aantrekkelijke gemeente zijn voor bewoners, maar zeker ook bedrijven. Op deze punten verwacht ik zeker de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren.

De gemeente Barendrecht staat de komende jaren voor een belangrijke uitdaging. Door de veranderingen in de WMO, zal naar alle waarschijnlijkheid het gemeentebudget verdubbelen. Voor de iedere gemeente, dus ook voor Barendrecht een zeer grote operatie. Ook voor mij als kandidaats raadslid ligt hier een belangrijke uitdaging. Er zicht op houden, dat al het geld op een verantwoorde wijze wordt uitgegeven en bij de juiste groep mensen terecht komt. Hiervoor is het niet alleen nodig om kritisch naar de begroting en financiële verslagen van de gemeente te kijken, maar vooral te luisteren naar de inwoners van Barendrecht of zij de juiste ondersteuning krijgen.