Meld u aan voor onze nieuwsbrief


alt tekst

Gerdien de Lange- Leguijt

Nummer 8 gemeenteraadsverkiezingen

Adres: Klipper 29, 2991 KK  Barendrecht
Telefoon: 0180-532533
Email: Gerdien@cdabarendrecht.nl

Met christelijke visie en passie

Toen Bill Clinton in 1992 tot President van Amerika werd verkozen, zat ik als 15-jarige met mijn neus urenlang voor CNN. Hillary Clinton inspireerde me toen al met haar hart voor de zwakkere in de samenleving. Politiek heeft sindsdien mijn hart gestolen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat meedenken en -doen in organisaties of besturen verbetering oplevert. Zorg voor de zwakkere maakt onze maatschappij sterker.

In de loop van de jaren ben ik lid geweest van veel besturen. Onder andere van het bestuur van de jeugdverenigingen van de kerk, de Commissie Internationalisering van mijn HBO-opleiding Communicatie in Ede en de Commissie Bestuurlijke Zaken van onze vrijgemaakte kerk in Buitenpost. Als laatste was ik bestuurslid van CDA Barendrecht tot ik op de concept-kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 geplaatst werd.

Vanuit het noorden ben ik 4 jaar geleden in Barendrecht komen wonen. Samen met mijn man heb ik een 2-jarige dochter en de helft van de weken wonen de 2 dochters van mijn man bij ons. Afwisselend druk en rustiger in huis dus. Daarnaast heb ik een drukke baan als Adviseur Communicatie bij een woningcorporatie in Rotterdam. Ik ben hiervoor onder andere een aantal jaren communicatiemedewerker geweest bij een onderzoeks- en adviesbureau voor gemeentelijke rekenkamers.

Gezin/familie en werk nemen het grootste gedeelte van mijn tijd in beslag. In mijn schaarse vrije tijd probeer ik te studeren en muziek te maken. Sinds de zomer van 2013 studeer ik Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit. En vanaf mijn 16e ben ik zangeres en violiste in verschillende bands in Friesland (eigenlijk Fryslân natuurlijk) geweest. Van gospel tot Americana. Sinds kort heb ik in Barendrecht gelukkig een nieuwe band gevonden: die in ‘mijn’ Nederlands Gereformeerde Kerk.

Het CDA is een politieke organisatie die naadloos past bij hoe ik naar de wereld kijk. Met christelijke visie en passie. Zorgen voor elkaar, en mensen ondersteunen naar zelfstandigheid. Je verantwoordelijkheid nemen, en zorgen dat een ander het net zo goed kan hebben als jezelf.

Daarom sta ik graag voor het CDA midden tussen de mensen in Barendrecht.

Button publiceren