Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Gerdien de Lange nr. 8

Gerdien de Lange nr. 8

Als communicatieadviseur merk ik dagelijks hoe belangrijk goede participatie is. Participatie werkt als je samen in gesprek blijft. Participatie werkt als je van tevoren weet wat er verwacht wordt. En als je weet waarover je als inwoner mee kunt beslissen .

Het CDA is een partij die pleit voor betrokkenheid. Betrokkenheid van de gemeente bij wat er leeft onder de inwoners. Maar ook betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het meepraten van inwoners over het onderhoudsplan voor hun eigen buurt. Het CDA wil ook graag dat de maatschappelijke stage blijft. Op die manier leren jongeren al vroeg dat je in je eentje geen maatschappij vormt. Als je midden tussen de mensen staat, dan doe je recht aan je menszijn.

We zijn in de gemeenteraad vertegenwoordigers van u/jou. Dat zijn we niet maar één keer per vier jaar, dat zijn we elke dag. Ik vind dat we besturen samen doen en goede participatie is daarin heel belangrijk. Pas als je samen in gesprek blijft, kom je tot de beste plannen en resultaten.

Ik zet me daarom voor Barendrecht graag in voor een goede burgerparticipatie.