Hans Spierings

Gemeenteraadsverkiezing 2018

 

E-mail: jaspierings@planet.nl
Adres : Dorpsstraat 84, 2992 BE Barendrecht
Tel.    : 06 300 41467

Ik ben Hans Spierings en ben in 1948 geboren in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Na een aantal omzwervingen in Rotterdam en Rhoon ben ik eind 2016 in Barendrecht komen wonen. Getrouwd en vader van zoon Michel en dochter Linda, beide woonachtig in Barendrecht en opa van 6 kleinkinderen.

Werk

Na het behalen van het HBS-B diploma op het St. Montfortcollege ben ik op het chemisch laboratorium van de Nederlandse vestiging van een Amerikaans productiebedrijf in grondstoffen gaan werken en in de avonduren doorgestudeerd tot wat men nu Chemische Techniek op HBO niveau noemt. Van laboratoriummanager, plantmanager, logistiekmanager, verkoopmanager uiteindelijk divisiemanager geworden en mijn loopbaan afgesloten als eindverantwoordelijke voor de Kunststof divisie in Europa. Vanaf september 2013 heb ik nog bijna 2 jaar de sectie Amateurvoetbal van de KNVB vanuit Zeist geleid als directeur-(bestuurder).

Maatschappelijke en bestuurlijke ervaring

Op mijn 19de ben ik actief geworden bij de RK kerk in Zuidwijk, o.a. als voorzitter van een jongerensociëteit. Al snel werd ik door de KVP op de kandidatenlijst voor de in 1972 op te richten deelgemeente Charlois geplaatst. Ik heb daar 10 jaar als raadslid gefunctioneerd (inmiddels waren KVP, ARP en CHU in 1980 het CDA geworden), waarna 2 jaar Provinciale Staten van Zuid Holland volgde en 5,5 jaar Gemeenteraadslid voor het CDA in Rotterdam. De politiek kwam terug toen we in 2004 naar Rhoon verhuisde en ik weer binnen het CDA eerst als duo en later als Raadslid actief was in Albrandswaard. Vanaf januari jl. ondersteun ik de fractie in Barendrecht.

Daarnaast ben ik 25 jaar actief geweest in de volkshuisvesting als dagelijks bestuurslid en lid van de Raad van Toezicht van Woningcorporatie(s) Stichting Tuinstad Zuidwijk en Onze Woning, later Woonbron.

In de sport was ik o.a. naast actief beoefenaar en 6 jaar jeugdvoorzitter bijna 20 jaar lid van het (dagelijks) bestuur van Spartaan ’20. Vanaf 1987 heb ik functies binnen de KNVB bekleed, voornamelijk als penningmeester. Eerst in de afdeling Rotterdam, later in District West IV en West II, waarvan ik ook 5 jaar voorzitter ben geweest en weer later landelijk als lid van het Bestuur Amateurvoetbal en het Bondsbestuur van de KNVB.

Naast bovenstaande ben ik 12,5 jaar voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementengebouw de Kroon in Rhoon geweest en sinds we in Barendrecht wonen ook weer bestuurlijk actief in de VvE’s van gebouw Heuvelsteyn, als penningmeester en voorzitter.
Ik heb ook nog een aantal voorzitterschappen vervuld van andere clubs, verenigingen of Stichtingen.

Ambitie

We zien dat er in de wereld steeds meer ‘ouderen’ op verantwoordelijke functies een rol vervullen. Ik behoor tot de mensen die nog fit zijn en iets kunnen betekenen voor de maatschappij vanuit de ervaring, kennis en levensfilosofie. Ik ben inmiddels een jaar actief als fractieondersteuner van het CDA in de gemeenteraad in Barendrecht, lees alle stukken mee, bezoek commissie- en raadsvergaderingen en draag bij aan het gezicht van de fractie en daarmee van het CDA. Het programma van het CDA voor de komende 4 jaar bevat vele punten die de inwoners van Barendrecht zullen aanspreken en sommige punten die ons onderscheiden. Daarom is het ook van belang dat we opnieuw meedoen met de coalitie en ik met de fractie en de beoogd wethouder de zaken kan realiseren die nodig zijn voor de inwoners van deze gemeente. Ik zal me daarbij binnen de fractie vooral richten op de veiligheid, de ondernemers, de buitenruimte en de ouderen.