Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Leo van Gelder

Leo van Gelder

Nummer 7 gemeenteraadsverkiezingen

Huidige functie: Raadslid

Boeier 115, 2991 KG Barendrecht
Telefoon: 0180-690262
E-mailadres: leo@cdabarendrecht.nl

In 1953 ben ik in Pernis geboren en via Delft en Rotterdam in 1996 in Barendrecht komen wonen. Samen met mijn vrouw, dochter en zoon woon ik met hier met veel plezier.

Studie / Werk
Na mijn studie aan de TU-Delft ben ik als civieltechnisch ingenieur werkzaam geweest in onder andere de offshore-industrie. Sinds 1994 ben ik als coördinator/docent weg- en waterbouwkunde werkzaam bij de Hogeschool Rotterdam.

Maatschappelijke / bestuurlijke ervaring
Gedurende een aantal jaren ben ik waterschapsbestuurder en in die hoedanigheid lid geweest van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland vervolgens heemraad bij het waterschap IJsselmonde en op dit moment lid van de verenigde vergadering van het waterschap de Hollandse Delta.

Politieke ervaring
Tijdens mijn verblijf in Rotterdam ben ik voorzitter geweest van de CDA-afdeling in Rotterdam-Centrum en lid van het algemeen bestuur van de Kamerkring Rotterdam.

Wat ik wil bereiken / doen
Vanuit mijn professie zal ik mij inzetten voor een aantrekkelijke leefomgeving in het algemeen en voor een goed waterbeheer en een duurzaam en veilig verkeersbeleid in de gemeente Barendrecht.