Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Rolinka van der Graaff

Rolinka van der Graaff

 

CDA Gemeenteraadslid

Adres: Punter 84, 2991 DH Barendrecht
Telefoon: 0180-619874
E-mailadres: rolinka.van.der.graaff@cdabarendrecht.nl

Rolinka van der Graaff-Voskamp

Sinds 1990 ben ik  woonachtig in Barendrecht. Door mijn werk als wijkverpleegkundige en later jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau werd Barendrecht voor mij al snel een dorp om van te houden. Ik herinner me nog hoe mooi ik het hier vond toen ik hier kwam werken in de maand mei, zoveel bloesembomen en zoveel ruimte voor groen, dat was het eerste wat mij opviel. Een hele generatie kinderen  mocht ik van dichtbij zien opgroeien. Wat hebben al deze Barendrechtse gezinnen mij veel geleerd…. Eigenlijk is mijn werk een grote hobby: omgaan met mensen!

Inmiddels ben ik werkzaam bij CJG Rijnmond werkzaam als stafmedewerker en lactatiekundige.  Ook de uitvoering van verschillende lactatiekundige spreekuren en het geven van scholing binnen de jeugdgezondheidszorg behoren tot mijn werkzaamheden.

Al meer dan 25 jaar gelukkig getrouwd en drie (inmiddels grote) zonen groeiden hier op. Ja, dan maak je overal gebruik van: het zwembad, de bibliotheek, het theater, de hockeyclub, zeeverkenners en de harmonievereniging…..
Actief betrokken bij de PKN in de Triomfatorkerk, waar ik nu nog een klein aandeel heb in de kindernevendienst. Voor mij persoonlijk is het geloof een drijvende kracht van waaruit ik leef en werk. Dat iedereen belangrijk is en meetelt, dat is een Bijbels principe waar ik me graag persoonlijk voor in wil zetten.

De gemeentepolitiek kwam bij de vorige gemeenteraadverkiezingen van 2010 op mijn pad. De praktische en enthousiaste houding die ik tegenkwam binnen de CDA fractie maakte dat ik me er snel thuis voelde, ook al was de politieke wereld voor mij nog nieuw. Zo heb ik de afgelopen jaren als raadslid veel mogen leren en ook mijn steentje bijgedragen aan een aantal dossiers.

Vanuit mijn achtergrond zal het niet verbazen dat ik mij met name  richt op zaken die de Barendrechters raken op het gebied van zorg, jeugd en gezin en cultuur.

Met elkaar vormen we dit mooie dorp. Ook met alle veranderingen die er altijd zullen blijven komen is het mogelijk dat we die fijne plek blijven voor al onze inwoners.

Als we het maar met elkaar doen.