Meld u aan voor onze nieuwsbrief


cameratoezicht

Onveiligheid voorkomen en bestrijden

Veiligheid is een fundamenteel recht voor elk mens. De overheid heeft als enige het recht dwangmaatregelen te nemen om de veiligheid in de samenleving te verzekeren. Maar veiligheid is wel een zaak van iedereen.
De veiligheid van een samenleving hangt samen met de sociale verantwoordelijkheid die mensen in hun eigen omgeving willen nemen. Een benadering van veiligheid die verdergaat dan de inzet van politie en beveiligers of Bijzonder Opsporing Ambtenaren (BOA) is de enige duurzame manier om de lokale samenleving veiliger te maken. Of om onveiligheid in de toekomst te voorkomen.

Standpunten:

72. Cameratoezicht

Cameratoezicht is een effectief middel om vandalisme of inbraken op industrie-terreinen te verminderen. De gemeente ondersteunt met een mobiele camera de politie bij het voorkomen van escalaties in het uitgaansgebied en bij tegengaan van geweld. Kwetsbare plekken in Barend-recht zijn: het NS station, winkelcentra en rondom horecagelegenheden.

73. Coffeeshops

Het CDA ontmoedigt drugsgebruik en in Barendrecht worden coffeeshops niet toegestaan.

74. Vandalisme

Gemeente stelt zich ten doel kleine vernielingen in de openbare ruimte. Om inwoners bewust te maken van de impact van vandalisme wordt jaarlijks een overzicht van de gemaakte herstelkosten gepubliceerd. De schade wordt verhaald op de daders.