CDA STELT VRAGEN OVER VERKEERSONVEILIG FIETSPAD VRIJENBURG

CDA STELT VRAGEN OVER VERKEERSONVEILIG FIETSPAD VRIJENBURG

BARENDRECHT – Bewoners in wijk Vrijenburg maken zich in toenemende mate zorgen over de verkeersonveiligheid van het fietspad aan de Avenue Carré. Het CDA, bij monde van Petra de Kam, heeft schriftelijke vragen gesteld over de verkeersincidenten die regelmatig op dit onveilige verkeerspunt plaatsvinden. Daarbij zijn regelmatig gewonden te betreuren.

De onveilige verkeerssituatie houdt omwonenden zo bezig dat zij zelf al bezig zijn met een mogelijke oplossing voor het fietspad. Zo bestaan er speciale drempels die ervoor zorgen dat bromfietsers en andere weggebruikers hun vaart verminderen en daardoor de kans op een ongeluk verkleinen. Deze speciale drempels blijken in de gemeente Zoetermeer een succes te zijn. Het CDA heeft de portefeuillehouder gevraagd naar de bereidheid om te onderzoeken of deze oplossing in Vrijenburg op genoemd fietspad een oplossing zou kunnen zijn.

Ouders vinden het niet verantwoord om hun kinderen op genoemd verkeerspunt te laten fietsen of om over te steken. Dit heeft invloed om het woongenot van buurtbewoners, terwijl zij in principe met veel plezier in deze wijk wonen. Het CDA pleit voor een woonconcept waarin de balans tussen wonen, werken en welzijn de basis is voor een Barendrecht met minder ik en meer wij.

Verkeersdrempel-steenmotief-fietspad-draingoot-Zoetermeer-01
Tagged