Hoe is het mogelijk?

Hoe is het mogelijk, dat de installatie van Martin van Hengel tot raadslid tijdens de raadsvergadering van 3 maart 2008  op het laatste moment niet door kon gaan?  Dat Martin op een later tijdstip  toe kan treden tot de CDA-fractie daar is geen discussie over. 

Wat dan wel: Heel simpel één document in het overdrachtsdossier ontbrak. Op grond daarvan is het wettelijk niet mogelijk een opvolger te beëdigen. De kiescommissie uit de raad kon na langdurig beraad dan ook niet anders dan met het advies te komen dat de beëdiging moest worden uitgesteld.

De CDA-fractie en niet in de laatste plaats Martin zijn aangeslagen dat een dergelijk vormfout in de procedure, waar de fractie geen invloed op kan hebben, er de oorzaak van is dat Martin nog geen raadslid is.

De beëdiging van Martin is nu voorzien tijdens de raadsvergadering van maandag 31 maart 2008. 

De avond zou  in het teken  staan van het welkom van Martin en het afscheid van Jan de Jager.  Het afscheid van Jan in de raad  is wel van  gekomen.  De CDA-fractie is Jan veel dank verschuldigd voor zijn zes jaar lange inzet voor de CDA-fractie. In de afscheidsspeech hebben we dit als fractie onder woorden proberen te brengen.

Nieuwsgierig naar de tekst afscheidswoorden_cda-fractie

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen neemt u dan vooral contact met mij op.