Ministers komen CO2 besluit in Barendrecht toelichten.

De ministers Cramer (VROM) en van der Hoeven (EZ) komen hun besluit  om onder de Barendrechtse bodem CO2 op te slaan op 1 december 2009 toelichten tijdens een buitengewone raadsvergadering. Deze raadsvergadering zal gehouden worden in theater "het Kruispunt" en begint om 20.00 uur. 

Vanwege de te verwachten belangstelling kunt u vooraf een plek reserveren. Indien het Kruispunt vol is zijn er plaatsen in het gemeentehuis.  Hoe reserveren?  Ga naar de site van de gemeente Barendrecht via de link.

Naast een toelichting door de ministers zullen alle raadsfracties hun visie op de CO2  opslag geven. De agenda van deze bijzondere raadsvergadering komt later.
De fractievoorzitters in de gemeenteraad roepen de bewoners van Barendrecht in een ingezonden brief op naar het Kruispunt te komen. 

Deze brief is aangeboden aan de Barendrechtse weekbladen en ook hier te downloaden: ingezonden_brief_24-11-2009__def_
Voor de gemeenteraad is het een steuntje in de rug als veel mensen aanwezig zijn bij deze raadsvergadering. 

Omdat niet alle Barendrechters in de gelegenheid zijn om naar het Kruispunt of gemeentehuis  te komen wordt de raadsvergadering ook via de lokale televisiezender Locom en de lokale radiozender ExxactFM live uitgezonden.

Op dit moment staat het besluit van de ministers vast. In de Tweede Kamer vindt binnenkort nog een debat plaats.  De CDA-fractie in de Barendrechtse gemeenteraad legt zich niet neer bij dit besluit. Wij houden nog steeds hoop dat men in Den Haag tot het inzicht komt dat men een proef niet moet doen in een dichtbevolkt gebied.

Alle info over het CO2 dossier in Barendrecht vindt u op www.cdabarendrecht.nl/CO2