Bas Nootenboom stopt als wethouder na verkiezingen

bas.jpgOpen verklaring Bas Nootenboom

BARENDRECHT – Wethouder Bas Nootenboom (CDA) stopt na de verkiezingen voor de gemeenteraad van 19 maart 2014. Hij heeft er zelf voor gekozen niet meer beschikbaar te zijn als wethouder.

Nootenboom verklaart hierover: “Het wethouderschap is net als ieder andere functie in het openbaar bestuur per definitie een tijdelijke aangelegenheid. Na acht jaar als wethouder van de gemeente Barendrecht houdt het voor mij op per april 2014. Ik heb besloten om niet nog een termijn te ambiëren en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dit besluit is me niet licht gevallen: het werken als wethouder in Barendrecht is een prachtige en dankbare baan. Het is voor mij een boeiende periode geweest waarin ik mijn geboortedorp heb mogen dienen in het openbaar bestuur.

Ik kijk terug op vele jaren van goede en respectvolle samenwerking met talloze betrokken instanties, bedrijven, organisaties, besturen, partijen, maar bovenal: met mensen. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. In mijn eerste periode heb ik als sportwethouder vele hoogtepunten mogen meemaken, waar de sportconferentie er een van was. De afgelopen jaren mocht ik me inzetten voor een duurzaam profiel van Barendrecht met de oprichting van de Duurzaamheidskring als een memorabel moment. Daarnaast kijk ik tevreden terug op de financiële sturing van de gemeente, door (soms) vervelende bezuinigingen hebben we nu wel een begroting die staat als een huis.

Voor de verkiezingen van de gemeenteraad van Barendrecht sta ik als lijstduwer op de laatste plaats van de CDA kandidatenlijst. Nu ga ik mij richten op ander werk, maar u kunt ervan op aan dat ik me tot de laatste dag als wethouder met al mijn energie zal blijven inzetten voor Barendrecht.”

Peter Luijendijk (Lijsttrekker): “Bas Nootenboom heeft als prominent CDA-er  jaren het gezicht bepaald van de partij. Hij heeft heel veel gedaan voor zowel het CDA als voor Barendrecht. Hij verdient hiervoor zeer veel waardering.”