Peter Lijsttrekker 011.klein

Peter Luijendijk blikt terug

Peter Luijendijk blikt terug op de afgelopen bijna 7 jaar als gemeenteraadslid

Als je bijna 2 periodes in de gemeenteraad hebt gezeten is het misschien goed om eens terug te kijken. Als gemeenteraadslid ben je vele uren per week  in touw om bij te dragen aan een Barendrecht waar het voor iedereen  fijn moet zijn om in te wonen.  Nu is het natuurlijk moeilijk om mijn eigen bijdrage als individueel raadslid te meten. Dat is ook niet nodig en het is niet belangrijk. De 29 raadsleden zijn samen met burgemeester en wethouders dag in dag uit keihard bezig met het besturen van Barendrecht. Laten we ook de inbreng van vaak zeer betrokken inwoners van Barendrecht niet vergeten. Deze is heel belangrijk.

Als ik terugkijk naar de afgelopen raadsperiode dan zijn positieve resultaten geboekt die ik zelf als CDA -raadslid heel belangrijk vind.  Ik noem er een paar:

Veiligheid Er is veel bereikt op gebied van veiligheid. Veiligheid is bevorderd door de nota “Meer Blauw op Straat” die aandacht  geeft aan bestrijding van criminaliteit en overlastgevende jongeren. Er is een mobiele camera-unit  aangeschaft  en er is een Mosquito. Er zijn BOA’s  en Bikers.

Cultuur Cultuur bleef behoudenDe Circusschool werd niet meer uitgesloten van subsidie en het Jeugdtheater Hofplein blijft nog betaalbaar voor de jeugd.

Nieuwe scholen We hebben prachtige nieuwe scholen. Kompas, Dalton en  Calvijn hebben nieuwe gebouwen en diverse scholen worden nog gebouwd.

Zuidpolder Besloten is om onze Zuidpolder alleen voor recreatie te bestemmen.

Minimabeleid Het Minimabeleid is op het  huidige niveau gehandhaafdOok biedt Barendrecht  nog steeds hetzelfde niveau WMO voorzieningen.

Verkeersveiligheid De verkeersveiligheid is verbeterd vooral voor fietsers.  Barendrechters fietsen graag. Er wonen veel kinderen die veilig hun school moeten kunnen bereiken.  Er is inmiddels een netwerk van fietspaden  dat ook goed aansluit op de omliggende fietspaden ten behoeve van recreatie en woon-werk verkeer

Financiën Barendrecht is financieel gezond gebleven. Als woordvoerder  financiën van het CDA  gaat mij dit onderwerp natuurlijk bijzonder aan het hart.  Ik constateer dat onze gemeente er financieel goed voorstaat en ook een krachtige economische positie heeft.

Mijn conclusie is dat wij trots mogen zijn op dit Barendrecht. Dit is natuurlijk niet alleen  te danken aan een enkel individu, maar ik ben blij dat ik er als CDA-raadslid een positieve bijdrage aan mag leveren.  In de toekomst wil ik dit graag blijven doen.

 

Dit artikel verscheen eerder in Blik op Barendrecht van 4 juli 2013.

 

[avatar user=”Peter” size=”thumbnail” align=”left”]