Rijnmond Startup City (RSC)

Rijnmond Startup City (RSC)

“Alle vernieuwingen starten in Barendrecht”

 

We willen alle startups uit het Rijnmondgebied naar Barendrecht toe trekken.
Eén plek als broedplaats waar jong talent een nieuw bedrijf kunnen ontwikkelen.

 

Hoe zien we dat voor ons?

Barendrecht heeft veel te bieden. Onder de rook van Rotterdam, met zicht op de haven en tegelijkertijd een groen achterland, bevindt Barendrecht zich op de perfect locatie in de Zuid-Hollandse Delta om de startup plaats van het Rijnmond gebied te zijn; “Rijnmond Startup City”.

 

 

Door kleine ondernemers te ondersteunen en samen te brengen, kunnen kleine innovatieve producten tot stand komen met grote impact op de omgeving. Wat klein begint kan heel groot worden. Dat zorgt voor werkgelegenheid, energie en inkomsten om Barendrechtse ambities te verwezenlijken. Daarbij staat RSC voor meer dan alleen een verzamelgebouw met daarin wat jonge ondernemers.

Nee, Barendrecht moet de zichtbare broedplaats van innovatie zijn. Een slimme oplossing zodat elke lantarenpaal in Barendrecht ook een oplaadpaal is voor elektrische fietsen, scooters en auto’s. Of een bepaald product, waardoor huizen sneller, goedkoper en CO2 neutraal geproduceerd kunnen worden.

In Barendrecht praten we er niet alleen over, we laten het zien door middel van proeftuinen, proefwijken en proefproducten. Daarmee helpen de startups niet alleen de economie, maar dragen ze direct bij aan oplossingen Barendrecht te verduurzamen. Als gemeente zorgen we voor een gunstig vestigingsklimaat, sterke netwerken en onderhouden we de fysieke en digitale infrastructuur, maar zijn we vooral een ‘partner aan tafel’. RSC werkt samen met ons lokale onderwijs en zal veel onderzoek (relatie met TU Delf en Erasmus liggen dan voor de hand) opleveren.

 

 

Als antwoord op grote uitdagingen van deze eeuw, zal het antwoord steeds zijn:

‘Kijk maar in Barendrecht, daar hebben ze het al bedacht en uitgevoerd!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged