Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Peter Luijendijk 3

Peter Luijendijk

Fractievoorzitter CDA Barendrecht

Email: Peter@cdabarendrecht.nl
Adres: Botter 96, 2991 PD, Barendrecht
Telefoon: 06-53245468

In 1963 geboren in Rotterdam en in 1995 in Barendrecht komen wonen. Getrouwd met Marion (leerkracht op basisschool de Ark) en heb drie kinderen, waarvan er twee op Calvijn Groene Hart zitten en een die studeert in Den Haag .

Naast het maatschappelijke en politieke leven probeer ik drie keer in de week hard te lopen. De afgelopen twee jaar heb ik meegedaan aan de Marathon van Rotterdam en met de RoPaRun namens de gemeente Barendrecht. Ook dit jaar hoop ik de marathon van Rotterdam weer te lopen.

Studie / Werk

Na mijn studie wiskunde en economie aan de lerarenopleiding heb ik twee jaar lesgegeven aan een middelbare school in Schiedam. In 1989 ben ik als facilitair manager gaan werken voor het arbeidsbureau en later voor arbeidsvoorziening. Na een aantal promoties ben ik uiteindelijk regiomanager Zuidwest Nederland geworden. In deze functie heb ik veel leidinggevende ervaring opgedaan. In 2003 heb ik besloten om voor mezelf te gaan werken als onafhankelijk adviseur. Tijdens mijn eerste opdracht was ik projectleider van een voorgenomen fusie tussen drie schoolverenigingen. In deze rol heb ik kennisgemaakt met het ambtelijk en politieke apparaat van de gemeentes Barendrecht en Ridderkerk. Weliswaar kijkend vanaf de andere kant van de tafel is toen mijn interesse voor de gemeentelijke politiek in toenemende mate gewekt.

Maatschappelijke / bestuurlijke ervaring

Rond mijn 16e ben ik actief geworden bij de plaatselijke gereformeerde jongeren vereniging en samen met een aantal vrienden vormden we het dagelijks bestuur van een grote groep actieve jongeren.   Later zijn we overgestapt naar het I.J.E.- koor Rotterdam- Zuid. Van deze vereniging ben ik een aantal jaren voorzitter geweest.   Sinds ik in 1995 in Barendrecht ben komen wonen, ben ik actief geworden als contactpersoon voor de gereformeerde kerk en later als bestuurslid van het Barendrechtse schoolbestuur voor het protestants christelijk onderwijs.

Waarom het CDA?
Mijn ouders hebben me grootgebracht vanuit een gereformeerde grondslag en we waren als gezin kerkelijk zeer betrokken. Thuis werd (als vanzelfsprekend) eerst ARP en later CDA gestemd.   In 2004 werd ik door mijn broer gevraagd om met het CDA team (met o.a. Gerda Verburg) mee te doen aan de halve marathon van Den Haag, de city-pier-city loop. Dit was mijn eerste contact met een aantal CDA coryfeeën. Ik ben toen ook ijlings lid van het CDA geworden. Het CDA is voor mij de vanzelfsprekende partij. Niet alleen wat historische achtergrond betreft, maar de belangrijke waarden waar het CDA in onze samenleving voor staat spreken mij bijzonder aan. Mijn betrokkenheid met de Barendrechtse samenleving hoop ik in de toekomst ook politiek te kunnen inzetten.

Button publiceren