Agnes van Ardenne in Barendrecht

 Agnes van ArdenneAfgelopen woensdag 1 november 2006 organiseerde het CDA-Barendrecht bij de CSG Calvijn aan de 3de Barendrechtseweg  te Barendrecht een bijeenkomst die ging over Onderwijs en Ontwikkelingssamenwerking en waar de minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne te gast was.

Zij bracht eerder op de dag ook een bezoek aan the Greenery. Er was bij Calvijn ook inbreng van  MBO de Gaarde, het Albeda College  en de Rabobank Midden-IJsselmonde. Leo van Gelder had de organisatie op zich genomen en introduceerde de verschillende sprekers (m/v).

Er waren enkele presentaties van mensen die nauw bij Ontwikkelingsprojecten betrokken zijn, en met name die betrokkenheid maakte grote indruk op de Minister en de andere aanwezigen. Calvijn leerlinge Esther Ramackers vertelde over het project in Kenia, waar ze is geweest en waarvoor ze voor Edukans nu succesvol sponsorwerving heeft gedaan op het Calvijn.

Calvijn-docent Antoine gaat binnenkort naar zijn geboorteland Burundi, waar hij drie maanden (zijn opgespaarde vrije dagen) in het onderwijs aan de slag gat, vooral op het instituut Don Bosco, waar hij zelfheeft gestudeerd.

CDA-raadslid Jan de Jager (directeur nieuwe markten van het Albeda college) vroeg de minister om mogelijkheden om onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden mee te financieren en zijn Albeda collega's vertelden over projecten in Zuid – Afrika en op de Kaap Verdische Eilanden.

Tenslotte vertelde de heer Cuppens, een relatie van Rabobank Midden-IJsselmonde over de projecten in Roemenie en Cambodja waar hij bij betrokken is.

Mevrouw van Ardenne toonde veel waardering voor en betrokkenheid bij de projecten, gaf blijk van een grote kennis van de materie, en vertelde iets over de mogelijkheden en beperkingen als het gaat om de rol van haar ministerie bij particuliere initiatieven.

Vice-fractievoorzitter,