Minister Agnes van Ardenne bezoekt CDA-bijeenkomst

Op woensdag 1 november 2006 om 15.30 uur vindt een bijeenkomst plaats in het kader van Onderwijs & Ontwikkelingssamenwerking. Deze wordt georganiseerd door het CDA-Barendrecht bij de CSG Calvijn aan de 3de Barendrechtseweg 450 te Barendrecht samen met MBO de Gaarde en de Rabobank.

In het programma van het CDA spelen Ontwikkelingssamenwerking en Onderwijs een belangrijke rol. Dat beide beleidsterreinen ook voor elkaar van belang zijn komt deze middag aan de orde.

Zowel het Calvijn als de Gaarde hebben onderwijs projecten in het buitenland, zoals Kenia, Ethiopië, en Zuid-Afrika opgezet.

Ontwikkeling van landen kan namelijk pas van de grond komen met behulp van goed onderwijs want zonder adequaat opgeleide mensen willen investeringen nooit goed van de grond komen.

Dit laatste zal worden geïllustreerd door een inbreng van de Rabobank.

De onderwijsinstellingen zullen de minister dan ook vragen of zij geld beschikbaar wil stellen om initiatieven vanuit onder ander Calvijn of de Gaarde mogelijk te maken.

————————————————————————————

Noot voor de pers:

U bent van harte welkom tijdens deze bijeenkomst.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met :  Leo van Gelder, tel. 06-44366719  of leo.van.gelder@cdabarendrecht.nl

Een foto en meer informatie  van minister van Ardenne vindt u op http://www.regering.nl/bewindslieden/kabinet/minvanardenne.jsp

Persbericht 2006-19