Buitengewone raadsvergadering op 8 april 2009

De gemeente Barendrecht laat in een persbericht weten, dat op woensdag 8 april  2009 een buitengewone raadsvergadering plaats vindt  ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Van de Wouw. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Het persbericht van de gemeente:

Herdenkingsbijeenkomst oud-burgemeester Barendrecht, M.Th. van de Wouw

BARENDRECHT (vrijdag 3 april) – Op woensdag 8 april vindt een buitengewone raadsvergadering plaats ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Van de Wouw. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Na afloop van de officiële vergadering wordt de conferentiezaal (voorheen trouwzaal) van het gemeentehuis vernoemd naar de heer Van de Wouw. Burgemeester Van Belzen en mevrouw Van de Wouw – de Groot onthullen hierbij een naambord.

Op 23 maart 2009  is de heer M.Th. van de Wouw op 68-jarige leeftijd overleden. Van 1989 tot 2005 was hij als burgemeester het gezicht van de gemeente, aanspreekpunt voor inwoners, organisaties, instellingen en het bedrijfsleven. Hij had een belangrijk aandeel in hoe onze gemeente er vandaag de dag uitziet. Van de Wouw heeft Barendrecht op de kaart gezet als een gemeente om rekening mee te houden. In 2005 ontving hij voor zijn verdiensten, naast een Koninklijke Onderscheiding, de gemeentelijke Erepenning. Dit is de hoogste gemeentelijke onderscheiding die uitgereikt wordt.

Conferentiezaal krijgt naam van klasse

Op voorstel van Klaas Orsel (van 1998-2006 wethouder) heeft het college van burgemeester en wethouders in overleg met de gemeenteraad besloten de conferentiezaal te vernoemen naar de oud-burgemeester. Van Belzen is er trots op dat de conferentiezaal voortaan bekend staat als M.Th. van de Wouw-zaal. "De ruimte was eerst in gebruik als trouwzaal, maar heeft nu een andere bestemming gekregen. We bouwen verder aan de toekomst van Barendrecht, maar dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder goed bestuur in het verleden." Onder Van de Wouw verdubbelde het inwonertal van de gemeente door de bouw van Carnisselande van 20.000 naar 40.000 inwoners. Een groei die door het college in goede banen geleid werd.

Tot en met 7 april 2009 is er nog gelegenheid het condoléanceregister in het gemeentehuis op de Binnenhof 1 te tekenen. Dit kan ook op www.condoleance.nl.