Bussluis maakt Barendrecht beter bereikbaar

BussluisBarendrecht | De openstelling van de bussluis onder de A29 maakt Barendrecht beter bereikbaar, aldus Arjan Sullock Enzlin (raadslid CDA).

Een verbinding tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ Barendrecht staat al jaren op het verlanglijstje van het CDA. In 2014 heeft het CDA al een alternatief gepresenteerd tussen de Groningse weg en Bijdorp. Deze oplossing was echter te duur en vervolgens kwam de onderdoorgang ter plaatste van de Harmonielaan als ‘next best’ uit de bus.

Door de openstelling van de bussluis wordt een betere spreiding verwacht van het verkeer over Barendrecht. Dat zorgt voor minder files en geluidsoverlast bij de groenrotonde in Carnisselande.

Bij deze oplossing zijn echter wel een een aantal extra knelpunten, omdat er meer verkeer over de Sweelincklaan en het eerste deel van de Henri Dunantlaan gaat. Het CDA heeft gemerkt dat de gemeente bereid is om in overleg met bewoners tot een oplossing te komen.

De geplande verkeersregelinstallatie die de ‘efteling’-rotonde moet gaan vervangen heeft vanuit het CDA het volste vertrouwen gekregen.

Het CDA is van mening dat met de uitvoering van dit plan een einde gaat komen aan vele ergernissen en onbegrip die twee paaltjes teweeg kunnen brengen.

 

[avatar user=”Arjan” size=”thumbnail” align=”left” /]