Buurtkamer

Buurtkamer Barendrecht: een feestelijke opening!

BuurtkamerBuurtkamer Trefpunt, Dr Kuyperstraat 4 Barendrecht (links het schoolplein op).

Een plek van ontmoeting in de wijk waar het knus is en je een vriendelijke ontvangst kunt verwachten….
Dat is in één zin waar de Buurtkamer in Barendrecht voor staat.

Woensdag 11 september 2013 opende wethouder Versendaal samen met mevrouw Vonk van Kijk Op Welzijn de eerste Buurtkamer, in het Trefpunt. Er was hard gewerkt om alles op tijd mooi en gezellig te maken. Inzet van cliënten van Humanitas DMH en de gastvrouwen, een bijdrage van de Rabobank en van Roobol voor de aankleding, dit alles resulteerde in een mooie en ook gezellige ruimte waar je graag even binnenstapt.

 De opening trok veel geïnteresseerden uit de wijk. Er waren dan ook buurtsportcoaches aanwezig om de kinderen te vermaken met sport en spel, en heerlijke hapjes door o.a. de gastvrouwen zelf gemaakt. 

De gastvrouwen hebben een training gehad via Kijk op Welzijn om ook beter toegerust te zijn tot het signaleren van behoeften bij de bezoekers. 
Het wijkteam was ook aanwezig. Zodat men de gezichten alvast kent, en de drempels tot het leggen van contact zo laag mogelijk te maken.

De in gang gezette veranderingen binnen de zorg maakt dat het steeds belangrijker wordt dat de bewoners van de wijken weer meer betrokken worden bij elkaar. De Buurtkamer kan daar een centrale rol in spelen.

De Buurtkamer is door de week dagelijks geopend. Kijk voor de exacte tijden op de site van Kijk Op Welzijn.
Al met al was alleen al de voorbereiding en opening veelbelovend, omdat het duidelijk liet zien dat het door gezamenlijke inzet tot een mooi iets kan komen.
En veel vanuit de samenleving zelf!

[avatar user=”Rolinka” size=”thumbnail” align=”left”]