alt

Belangrijke onderwerpen CDA Barendrecht

Peter Luijendijk achtergrond wit
Peter Luijendijk (Lijsttrekker)

We zijn een brede volkspartij. Als CDA Barendrecht baseren wij onze politiek op de christelijke waarden en normen. We willen u als kiezer alvast laten weten wat wij als CDA Barendrecht belangrijk vinden. In de komende maanden komen we elkaar vast nog vaak tegen op straat of thuis of in de raadszaal. Wij gaan graag met u in gesprek over wat u nou belangrijk vindt voor Barendrecht. De volgende onderwerpen vinden we belangrijk voor Barendrecht:

  • Winkels in Carnisse Veste en  op de Middenbaan blijven Zondags gesloten. Zoals we nu de zondagsopenstelling geregeld hebben, dat moet zo blijven. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om in ieder geval 1 dag in de week tot rust te komen in deze 24-uurs economie.
  • In Barendrecht gaan we niet betalen om te kunnen parkeren Rondom Carnisse Veste en de Middenbaan moet het aantrekkelijk blijven om te winkelen. Parkeren blijft gratis!
  • Alle ouderen in Barendrecht  hebben recht op goede zorg Onze ouderen mogen niet het slachtoffer worden van de bezuinigingen van het  kabinet. Iedereen moet de persoonlijke verzorging en voorziening kunnen krijgen die nodig is. Inkomen of vermogen mag geen rol spelen.
  • Iedereen moet zich veilig voelen in Barendrecht Rechtvaardigheid is onze drijfveer. Dat betekent dat bijvoorbeeld hangjongeren geen overlast mogen veroorzaken en dat huiselijk geweld streng wordt aangepakt. Een zero-tolerance beleid voor overlast en criminaliteit.
  • Ruimte om te recreëren in de Zuidpolder Als gezinspartij vinden we het belangrijk dat de Zuidpolder gaat uitgroeien tot een natuurgebied. Je kunt dan samen fietsen, wandelen en kanoën in de spectaculaire achtertuin van Barendrecht.
  • Betrek jeugd bij de invulling van het jeugdbeleid Samen met de jeugd invulling geven aan wat zij nodig hebben en niet over hun hoofd heen beslissingen nemen.
  • Sportverenigingen in stand houden en waar nodig uitbreiden! Sport moet betaalbaar blijven en dat mag ons als gemeente best geld kosten.
  • De Bibliotheek is een belangrijke voorziening voor alle Barendrechters! In het centrum en in Carnisselande moet een bibliotheekfunctie blijven.
  • Er moeten passende woningen zijn voor alle doelgroepen! Er moeten meer geschikte woningen komen voor starters, jongeren en senioren. Samen maken we ons sterk voor een goede zorg en een krachtige economie in Barendrecht. Ons thuis moet thuis blijven voelen.