CDA-Barendrecht: geen vertraging voor onderdoorgang A29

Barendrecht | Het CDA wil dat de voorbereidende werkzaamheden bij de rotonde naast de Praxis doorgaan.
Door een bijzondere vondst zou het werk stilgelegd moeten worden voor onderzoek, waardoor de openstelling van de onderdoorgang dit najaar ernstig gevaar loopt.
Lokale crypto-zoölogische wetenschappers hebben het vermoeden dat in de ondergrond een afdruk ligt van een dinosaurus-achtig dier, Mokele-mbemde. Het dier zou van oorsprong alleen in Afrika (Kongo) hebben geleefd en van grote invloed zijn geweest op de ontwikkelingen van het verloop van de stroming van rivieren in centraal Afrika.
Het CDA heeft aangegeven de ontwikkelingen nauwlettend te zullen volgen en het college zal  worden gemaand met spoed helderheid te verschaffen.

 

1 april, de datum spreekt boekdelen 🙂

 

Maar bestaat de Mokele-mbembe nu echt?
De mokele-mbembe (of mokèlé-mbèmbé), letterlijk “hij die de rivierstroming stopt” in het Lingala, is een cryptozoölogisch dier uit legenden en folklore in de moerassen van het stroomgebied van de Kongo in Afrika. Het wordt soms beschreven als een levend wezen, soms als een geest. Het wezen kan worden vergeleken met het monster van Loch Ness in de Westerse cultuur.

 

 

Mokele-mbembe
Mokele-mbembe