CDA Barendrecht komt op voor buurtgezinnen

CDA BARENDRECHT KOMT OP VOOR BUURTGEZINNEN

 

 
Buurtgezinnen Barendrecht koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.
Op schriftelijke vragen over Buurtgezinnen Barendrecht van raadslid Petra de Kam-Benard van het CDA heeft de wethouder aangegeven dat de resultaten het eerste proefjaar positief zijn. Het college vindt het preventieve aanbod ook zeer belangrijk, maar wil het concept buurtgezinnen voortzetten binnen het bestaande aanbod.
Uit de antwoorden op recente nadere schriftelijke vragen blijkt dat de wethouder zo snel mogelijk in gesprek gaat met Barendrechtse partners. Het CDA heeft ook specifieke aandacht gevraagd voor overdracht en nazorg en de wethouder heeft aangegeven dat daar afspraken over zijn gemaakt.
Het landelijke initiatief Buurtgezinnen is in Barendrecht vanaf het begin een groot succes. Zowel gezinnen als verwijzers, maar ook hulpverleners zijn zeer positief. CDA Barendrecht draagt buurtgezinnen en warm hard toe en is blij met het voornemen van het college om het concept buurtgezinnen te continueren en blijft de ontwikkelingen volgen en steunen.