CDA-Barendrecht op werkbezoek bij Kledingbank UnieK!

Op 16 januari 2019 bracht het CDA-Barendrecht in de persoon van Wiljo Reijnders en Arjan Sullock Enzlin een werkbezoek aan de stichting kledingbank UnieK.
UnieK zamelt kleding, fietsen en kinderspeel­goed in om dit vervolgens gratis te verstrekken aan Barendrechtse minima. Alle minima kunnen gratis kleding krijgen, voor jarige kinderen tot en met basisschoolleeftijd is er een verjaardagspakket beschikbaar. Ook worden er fietsen  in bruikleen gegeven.
Het CDA draagt de in 2017 gestarte kledingbank een warm hart toe. Met 400 leden heeft UnieK inmiddels een onmisbare plek in de Barendrechtse samenleving ingenomen.
Van links naar rechts Ariane Verdoorn, Nikolla Pjetri, Wiljo Reijnders

 

Over UNIEK zelf:

Wij zijn Ariane Verdoorn en Niko Pjetri en vertegenwoordigen stichting kledingbank UnieK een non-profit organisatie te Barendrecht. Het doel van de stichting is de minima(stille armoede) te helpen in Barendrecht en Albrandswaard. Deze minima hebben een bijstandsuitkering(tot een maximum van 120%) of inkomsten welke gelijk zijn aan dit bedrag.

UnieK heeft haar taken onderverdeeld in;

  • het geven van kleding,
  • het uitreiken van fietsen,
  • het geven van verjaardagsdozen voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Deze spullen verkrijgen wij door het inzamelen van gebruikte goederen onder de bewoners van gemeenten Barendrecht en Albrandswaard. Al deze goederen worden gecontroleerd op kwaliteit en compleetheid alvorens deze uitgereikt worden. Dit gebeurd door een team vrijwillige enthousiaste medewerkers.

Tagged