CDA: Uitdelen pindakaas voor vogels groot succes!

Afgelopen 24 januari deelde CDA-Barendrecht aan een groot aantal prominenten en burgers pindakaas uit die speciaal geschikt is voor vogels.

Aanleiding voor deze uitdeelactie was de nationale pindakaasdag. Een veel gehoorde vraag was hoe het CDA erbij komt om pindakaas voor vogels uit te delen. Raadslid Arno Schippers is daar duidelijk over: “Juist onze leefomgeving vinden wij als CDA belangrijk en daar horen vogels bij. Redenen genoeg om de vogels een handje te helpen om de winter door te komen!”

De actie kon rekenen op grote steun van burgers en ook van burgers met een vooraanstaande positie in de Barendrechtse samenleving. Zo legde Peter Manders, directeur van Patrimonium een link tussen  vogels en ons thuisgevoel: “Thuis in Barendrecht  ook voor vogels”.

Pia van Dalen van stichting Present, “Present zijn we samen, ook voor vogels en zeker alle ontsnapte groene parkieten die het in de winter extra moeilijk hebben, verdienen onze aandacht.” Geheel in stijl gaf de voorzitter van de Harmonievereniging Barendrecht, Marius van den Berge aan: “Voor een goede leefomgeving moet je kunnen kwetteren en dat kunnen wij ook!”

Ad Vijfvinkel, voorzitter van de Centrum Winkeliers Barendrecht (tegenwoordig stichting BIZ), vindt dat niet alleen vogels in een winkelstraat belangrijk zijn, maar ook een mooie winkelstraat met gezellige winkels zoals onze Middenbaan is. Die moeten we koesteren! “Gezelligheid voor mensen is belangrijk.” 

Tagged