CDA bezoekt GKB

Directeur Arjan Kraaijeveld

Op zaterdag 13 juli heeft een heeft het CDA Barendrecht een bezoek gebracht aan de GKB groep met ruim 20 leden.
Wij geloven dat het kan

Welke uitdagingen uw buitenruimte ook heeft, wij geloven dat het kan. Dat het ánders kan. Beter, goedkoper of mooier. Dat geloof in nieuwe mogelijkheden bepaalt onze visie en aanpak. Daarom werken er bij ons zestig mensen vanuit de social return. Daarom ontwerpen we slimme, innovatieve machines en materialen voor complexe situaties. Daarom realiseren organisaties en overheden besparingen die ze niet voor mogelijk hielden. Daarom blijken plannen die té ambitieus leken, toch haalbaar.

Een behoorlijke ambitie zoals te vinden op de GKB website. Maar hoe doen ze dat dan , lukt dat en hoe zit het nu met de duurzaamheidsfactor binnen deze tak van sport?
De groep werd hartelijk ontvangen door directeur Arjan Kraaijeveld.
Hij gaf uitleg aan de hand van een presentatie wat GKB is, hoe groot het is, hoeveel mensen er werken en wat ze zoal doen. Daar bleek voor wat betreft de aanwezigen uit dat het bedrijf veel groter is dan gedacht en dat ze bovendien veel meer doen en te bieden hebben dan alleen grasmaaien en perken onderhouden.

Het blijkt dat de GKB groep zelf machines bouwt en aanpast voor de buitenruimte, voor het waterbeheer in gemeenten en polders oplossingen bedenkt en maakt, speelplaatsen maken en dat ze zelfs hun eigen grondbank in Barendrecht hebben.

Het dobberende bos

Verrassend genoeg bleek dat GKB de “drijvende” kracht is achter de realisatie van het dobberende bos in de Rotterdamse Rijnhaven!
Veel materiaal wordt hergebruikt, ook wordt er gebruik gemaakt van materialen uit de natuur.

Op ondernemersvlak valt op dat GKB veel mensen in dienst heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt. Directeur Arjan Kraaijeveld gaf aan dat dit nog niet zo gemakkelijk te realiseren is, veelal weerhouden de regels de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook opvallend dat zo weinig mensen uit een uitkeringssituatie aan het werk te helpen zijn, iets wat GKB vanuit zichzelf als bedrijf wel support.

Al met al een zeer nuttig en goed bezoek dat werd afgesloten met een rondleiding in het nieuwe en zeer duurzame pand van GKB dat net achter het Rozenpakhuis staat.

Namens het CDA Barendrecht , Dank voor het bezoek!

Tagged