CDA blij met start Stationstuinen in 2023

 

CDA blij met start Stationstuinen in 2023

 

Dankzij subsidie kan er betaalbaar gebouwd worden


In 2023 start de bouw van 3.200 woningen voor jong en oud en bij voorkeur Barendrechters. Het CDA is blij met de typische woningen voor onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen.

 

Akkoord gemeenteraad
De gemeenteraad is op 25 januari 2022 unaniem akkoord gegeven voor de ontwikkeling van De Stationstuinen (het ontwikkelkader).


Projectwethouder Peter Luijendijk (CDA) is blij met dit besluit. We gaan nu starten met deze nieuwe wijk die ruimte biedt aan 3200 woningen, waarvan 60% betaalbaar:

    • sociale woningbouw (tot € 750/maand)
    • huurwoningen (€ 750-1.100/maand)
    • koopwoningen (€ 200.000- 325.000) 
     (een behoorlijk deel daarvan zal tussen €200.000,- en €250.000,-)

Daarnaast is er ruimte voor nieuwe en bestaande bedrijven en voorzieningen voor alle Barendrechters.

 

Financiering
Om De Stationstuinen te kunnen ontwikkelen is een bijdrage van €25,9 miljoen euro nodig.
De gemeenteraad besloot positief over het voorstel om 13 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de komende 10 jaar. Dit is een voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie Woningbouwimpuls van het Rijk voor de resterende 13 miljoen euro. Deze subsidie werd in december vorig jaar aan de gemeente Barendrecht toegekend.

Het voorstel om betaald parkeren in te voeren kon echter niet rekenen op een breed draagvlak. Het college heeft toegezegd de aanpassingen verder uit te werken in een plan van aanpak mobiliteit.

 

Eerste woningen in 2023
De procedures worden in gang gezet om de eerste bouwlocatie te realiseren. De verwachting is dat hiermee in 2023 de bouw van de eerste 300 woningen in De Stationstuinen kan starten.

 

Wie gaat er bouwen?
De Stationstuinen wordt voor een groot deel door grondeigenaren en andere initiatiefnemers ontwikkeld. Dit Ontwikkelkader geeft gemeente, grondeigenaren en andere initiatiefnemers adviezen en randvoorwaarden om in De Stationstuinen woningen, infrastructuur en de openbare ruimte te ontwikkelen. Het Ontwikkelkader is gebaseerd op de Gebiedsvisie die in december 2020 werd vastgesteld.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Stationstuinen:
https://www.stationstuinenbarendrecht.nl/nieuwsbrief/

 

Tagged