CDA brengt Ipad onder aandacht van ouderen

KBO
Sociëteit KBO Barendrecht

Peter Luijendijk heeft aan ruim 20 enthousiaste leden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) uitleg gegeven over de Ipad.

Dit was het directe gevolg van begrotingsraad in november 2013 waar de lijsttrekker van het CDA extra aandacht heeft gevraagd voor de eenzaamheid van ouderen. Vereenzaming veroorzaakt allerlei lichamelijke en psychische klachten. Moderne middelen als de Ipad kunnen helpen ouderen in contact te brengen met bijvoorbeeld kinderen en  kleinkinderen.

Uit onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de ouderen die een Ipad gebruikt zich hierdoor minder eenzaam voelt. Ook voelen ouderen, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, zich door het gebruik van dit moderne middel veiliger. Dit komt met name doordat telefoongesprekken met beeld kunnen worden gevoerd met familie maar ook met hulpverleners.

Barendrecht telt thans ruim 6000 inwoners die ouder zijn dan 65 jaar. Velen van hen gebruiken nog geen internet.

Peter Luijendijk heeft beloofd dat CDA Barendrecht zich gaat inzetten om ouderen te helpen bij het leren omgaan met  moderne middelen zoals de Ipad. Dit is ook een belangrijk aandachtspunt  in het verkiezingsprogramma van het CDA.