CDA-fractie op bezoek bij Watersportcentrum

Zaterdagochtend 2 september 2006 hebben Corrie Righolt-Dam, Adrie Luijendijk en Leo van Gelder namens de CDA-raadsfractie een bezoek gebracht aan de Zeeverkennersgroep “De Brandaen”, de kanovereniging “Lekko” en de “Barendrechtse Roeivereniging”. Deze verenigingen maken gebruik van het Barendrechtse Watersportcentrum aan de Noldijk.

Met veel enthousiasme en zelfwerkzaamheid is op deze locatie aan de Waaloever in samenwerking met de gemeente Barendrecht een dynamisch watersportcentum ontwikkeld waar diverse vormen van watersport kunnen worden beoefend. Lekko dus voor de kanosport, de Roeivereniging voor het roeien en de Brandaen voor het zeilen.  Geroeid wordt er vooral op de zaterdagochtend en door de week inde avonduren,zeilen gebeurd voor namelijk op de zaterdagmiddag en op donderdag houdt de kanovereniging zijn clubavond. Kanoën kan men op elk moment van de dag. 
Aangezien er diverse plannen worden gemaakt voor de oevers van het Waaltje aan zowel de Barendrechtse als de Ridderkerkse kant  was dit aanleiding voor de CDA-fractie om  deze verenigingen eens te bezoeken aangezien goed functionerende sportverenigingen van groot belang zijn voor de Barendrechtse samenleving.  Het mag natuurlijk niet zo zijn dat door het aanleggen van recreatieve voorzieningen zoals een Waalbos andere soorten van recreatie niet meer mogelijk is. Om deze reden werd onder andere de problematiek van een eventuele aanleg van een brug bij de Wevershoeve besproken die een obstakel gaat vormen voor vooral de zeilers en roeiers en de aanleg van hoge bomen langs de waterkant waardoor er niet meer gezeild kan worden vanwege windgebrek. Na een rondleiding langs de accommodaties werd het bezoek afgerond en zijn wij weer wat wijzer geworden over wat er zich bij de diverse Barendrechtse verenigingen afspeelt.

De verenigingsbestuurders onder het genot van een kopje koffie en stroopwafel in gesprek met de CDA-fractie.
Foto: Jos Wesdijk