CDA: Frisse lucht in de scholen! 

Frisse lucht in de klas of buitenzwembad?

Barendrecht | CDA gaat voor frisse lucht in de scholen! De luchtkwaliteit beïnvloedt de gezondheid van kinderen op scholen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de luchtkwaliteit op scholen vaak slecht is. Als je de gezondheid van onze kinderen en leerkrachten wil verbeteren dan kiezen wij ervoor om geld te besteden aan de scholen waar kinderen minstens 10 maanden per jaar verblijven.
Als we dit doen levert dat een grotere bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de Barendrechtse kinderen dan een buitenzwembad.

Daarom dus: Wij gaan niet zwemmen in uw geld. Het CDA kiest voor uw kind, en dus voor frisse lucht in de scholen!

Buitenzwembad, wat kost dat?
Onderzoek heeft uitgewezen dat een buitenzwembad financieel niet haalbaar is. De gemeente moet hier dus veel belastinggeld in steken. De afgelopen jaren zijn er veel buitenzwembaden gesloten omdat dit de gemeente elk jaar heel veel geld kostte. Een buitenzwembad in Barendrecht gaat jaarlijks dus flink geld kosten en dat kan uitlopen op hogere gemeentelijke lasten.

Bijdrage gezondheid ?
Zwemmen is gezond! Dit zal zeker bijdragen aan de gezondheid en dan met name aan die van de jeugd.
Maar we moeten ook eerlijk zijn; hoe vaak is het weer nu mooi genoeg om van een buitenzwembad te kunnen genieten? De bijdrage van een buitenzwembad aan de gezondheid is dus eigenlijk maar beperkt.