CDA houdt woord, 1 wijkagent op 5.000 inwoners!

Meer Politie op straat!
U hoort het overal tijdens de campagnes: “er moet meer Politie op straat komen”. Zowel wijkagenten als surveillance agenten. Dat vindt het CDA Barendrecht ook en er zit al beweging in!

Afspraken zijn gemaakt voor meer wijkagenten
De wet schrijft voor dat er 1 wijkagent moet zijn op elke 5.000 inwoners. Barendrecht kent nu 6 wijkagenten en dat zouden er 10 moeten zijn. Wij zijn afhankelijk van de landelijke politiek want die neemt deze beslissingen. Het CDA heeft dit punt in het regeerakkoord (€ 267 miljoen) weten op te nemen en inmiddels is begonnen met de uitvoering daarvan. Deze agenten worden aangenomen en opgeleid om daarna ingezet te worden als 100% wijkagent. Binnen een paar jaar zullen we dus aan deze wet voldoen.

Stadsmarinier
Lokaal wil het CDA Barendrecht graag Stadsmariniers aanstellen die snel in kunnen grijpen in probleemsituaties. Hiervoor heeft de Stadsmarinier vergaande bevoegdheden.

CDA Barendrecht
Het CDA Barendrecht is een 100% lokale partij met alleen maar lokale verkiezingspunten. Maar omdat we samenwerken in een landelijk verband hebben we ook daar invloed. En dat betaalt zich terug, ook voor u!

Peter Luijendijk
Wethouder en Kandidaat raadslid CDA Barendrecht