CDA in Brussel

Op woensdag 8 oktober 2008 bracht de CDA-fractie, CDA-wethouder Bas Nootenboom en CDA-afdelingsbestuurslid Bert Bakker een bezoek aan de CDA-delegatie van het Europese Parlement gebracht.

Na een voorspoedige treinreis werden we in het Europees Parlement gastvrij ontvangen door Bert Doorn. Hij is sinds 1999 lid van het Europees Parlement namens het CDA. In het Europees Parlement maakt Bert Doorn met de overige CDA-leden deel uit van de EVP-fractie. De grootste fractie in het Europees Parlement met ruim 280 zetels.

Tijdens de lunch, die gereserveerd werd in het restaurant van het Europees Parlement,  uitgebreid met Bert Doorn gesproken. Bert Doorn is de afgelopen jaren druk met de regelgeving in Europa en in het bijzonder die regelgeving inzichtelijk te maken.  Verder gesproken over het belang van Europa en onze (lokale) regelgeving, maar over de onzichtbaarheid van het Europees Parlement. Natuurlijk is de verplichtende afspraak vanuit het verdrag van Amsterdam over de vergaderlocatie Straatsburg aan de orde geweest.  Een terugdraaien van deze situatie is voorlopig vanwege het Franse veto niet mogelijk. En hoe kan het ook anders de zorg van Barendrecht over de CO2 –opslag onder de aandacht van Bert Doorn gebracht. 

Daarna nog een uitgebreide rondleiding door het gebouw en een nadere toelichting door de medewerker van Bert Doorn over de werkwijze van de CDA-delegatie.

De CDA-ers hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt uitgebreid te genieten van de Belgische keuken. Dit is ook de gelegenheid met elkaar op een heel ontspannen manier bij te praten en ook de politieke agenda te bespreken.

Kortom een geslaagde dag!

Kijk ook eens op www.europa.eu om te zien wat men allemaal voor ons in Brussel doet. U kunt daar ook live de zittingen van het Europese Parlement volgen.

1805_doorn-invites_1.klein.jpg

Foto: “Photo European Parliament”

Van links naar rechts: Peter Luijendijk, Bert Bakker, Adrie Luiendijk, Klaas Groenendijk, Martin van Hengel, Corrie Righolt-Dam, Bert Doorn, Bas Nootenboom.
U mist Leo van Gelder. Hij kon geen vrij krijgen van zijn werk.