CDA-kopstukken Brinkman en Peetoom op bezoek bij Stichting Present

IMG_8348 (610x800)
Elco Brinkman en Ruth Peetoom

Met veel belangstelling luisterden Elco Brinkman en Ruth Peetoom vrijdag naar de Stichting Present.
De CDA-fractievoorzitter van de Eerste Kamer en de CDA-partijvoorzitter overhandigden tijdens de Provinciale Statenverkiezingstour vorig jaar een mand met boodschappen van de Middenbaan aan coördinator Pia van Dalen. Ze beloofden na verkiezingstijd terug te komen om meer te zien en horen van het werk van de Stichting. Die belofte losten ze afgelopen vrijdag in. Na de presentatie in het gebouw van de Historische Vereniging bezochten ze Zorggroep De Toekomst, een van de initiatieven die Stichting Present Barendrecht ondersteunt. Aansluitend bleef Ruth Peetoom nog meelunchen met leden van CDA-Barendrecht die hun 35-jarig lidmaatschap van de partij vierden.

Het werk van de Stichting Present maakte indruk op de bezoekers. Het koppelen van groepen vrijwilligers aan klussen bij mensen die het goed kunnen gebruiken is een unieke constructie in Nederland. In Barendrecht, en in Nederland, groeit de vraag naar vrijwilligersklussen sterk. Directeur Tiemen Zeldenrust van Present Nederland vertelde in het gebouw van de Historische Vereniging eerst over de aantoonbare impact van de Stichting. Coördinator in Barendrecht, Pia van Dalen, liet zien dat ook in Barendrecht steeds meer mensen geholpen kunnen worden door het groeiend aantal vrijwilligers. Een goede ontwikkeling. De participatiemaatschappij werkt, als het om dit soort initiatieven gaat. Maar dan moet de politiek wel blijven opkomen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Peetoom deed de belofte, dat vrijwilligers een stevige plek blijven houden in het CDA-programma.

En dan de praktijk in
De aanwezige medewerkers van Zorggroep de Toekomst namen het gezelschap na de presentaties mee naar de dagopvang in de naastgelegen Oude Pastorie. Participatie in de praktijk. De CDA-ers deden samen met de gasten van de Toekomst mee met de beweegactiviteit, crea of het opruimen van de omgeving rond de Hervormde Kerk. Stichting Present werkt samen met de Toekomst, een organisatie die o.a. in Barendrecht zinvolle dagbesteding biedt aan ieder die dat nodig heeft.
Het was vooral gezellig, en de gasten werden warm onthaald door de medewerkers en deelnemers van De Toekomst.

Lunch ter ere van het jubileum
Daarna lunchten de aanwezige CDA-leden samen met Ruth Peetoom om de ochtend af te sluiten. Vorig jaar oktober startte het CDA landelijk het jubileumjaar van haar 35-jarig bestaan. In het kader daarvan organiseerde CDA Barendrecht een lunch voor haar jubilerende leden.

IMG_8390