CDA op bezoek in Vrijenburg

De CDA-fractie wilde met eigen ogen zien hoe het gesteld is met  de veiligheid en leefbaarheid in de nieuwe wijk Vrijenburg.

Op zaterdag 12 april 2008 hebben Klaas Groenendijk, Martin van Hengel en Corrie Righolt-Dam een gesprek gehad met een aantal bewoners van Vrijenburg. Samen met hen hebben zij door  de wijk gefietst. Op een aantal plekken gezien waar nog duidelijk gewerkt wordt. Maar ook plekken waar alles bijna klaar lijkt, maar dat laatste open eindje nog net niet is afgerond. Wij kunnen ons voorstellen dat als je al drie jaar in een wijk woont en er lijkt een einde aan de bouwactiviteiten in je buurt te zijn dat je ook wel eens wil dat net die laatste tegels toch echt gelegd wordt of de fietsroute nu eens echt klaar is.

De bewoners die zij spraken waren enthousiast over hun huis, maar zouden net wat meer duidelijkheid op een aantal andere punten in hun omgeving willen hebben.
Vrijenburg is met de Oranjewijk en Buitenoord het eerste gebied waar per 1 januari 2008  begonnen wordt met wijkregie.  Bewoners worden dan actiever betrokken bij de leefbaarheid in hun wijk.  De eerste resultaten hopen we binnenkort te zien.
Daar wil de CDA-fractie  echter niet op wachten. Naar aanleiding van het  bezoek heeft de CDA-fractie aan het college een aantal vragen gesteld.
De vragen gaan onder meer over veiligheid van de fietsroute en fietsbruggen, het openbaar groen en de speelvoorzieningen voor de oudere jeugd.

Nieuwsgierig de  vragen: vragen_cda-fractie_vrijenburg