CDJA wil stopzetting CO2-opslag

Dat laten de jongeren van het CDA weten in een persbericht van 19 april 2010. Meer weten lees verder:  

Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, pleit voor stopzetting van de CO2-opslag in Barendrecht. De opslag is volgens hen zeer omstreden en nut en noodzaak zijn onvoldoende bewezen.

Jeroen van Velzen, voorzitter CDJA: " Het is van belang om een onderscheid tussen de klimaat- en energiediscussie te maken. Het project betreffende de CO2-opslag in Barendrecht is een vorm van symboolpolitiek. Dit soort projecten veroorzaakt onrust onder de bevolking. Bovendien is deze manier van opslag zeer inefficiënt: om het CO2-gas van tien kolencentrales in de grond te pompen heb je drie extra kolencentrales nodig."

De christendemocratische jongeren roepen de Tweede Kamer dan ook op om een discussie gebaseerd op feiten te voeren. "Juist bij dit soort grootschalige projecten is het belangrijk om je te blijven focussen op de feiten." aldus van Velzen. Het CDJA heeft dan ook een amendement op het verkiezingsprogramma van het CDA ingediend, waarin het zich uitspreekt tegen CO2 opslag in de grond. Het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld tijdens het aanstaande partijcongres van het CDA.

Meer informatie bij CDJA-er Arrie Vis, Dagelijks Bestuurslid Communicatie CDJA, communicatie@cdja.nl  of www.cdja.nl