Dementievriendelijke Dinsdag – in het gemeentehuis

In het gemeentehuis

“Misschien herken je het… Die mevrouw, die niet uit haar woorden komt en hard begint te huilen. Of die meneer die zich geen raad weet met het nummertjesapparaat en plotseling heel boos wordt. Hoe reageer jij?”

De bovenstaande tekst komt van de website  www.samendementievriendelijk.nl, daar kun je als medewerker van de gemeente of een overheidsinstelling de gratis online cursus volgen waarin je meer leert over het goed omgaan met bezoekers met dementie. Het enige dat je hoeft te doen is via die website eerst je e-mailadres invullen en je start de cursus. Voor gemeenten is ook meer informatie beschikbaar over hoe je een Dementievriendelijke gemeente wordt. In Barendrecht doen we ook mee!

In plaats van een filmpje deze keer de QR-code waarmee je in deze collecteweek kunt doneren aan de Stichting Alzheimer. Of kijk even op de website voor andere manieren van doneren. Doen!

Het CDA Barendrecht wil een steentje bijdragen aan het vergroten van kennis over dementie en het goed omgaan daarmee. Daarom delen we 14 weken lang de gratis cursussen voor omgaan met dementie van de website www.samendementievriendelijk.nl. Dit doen we via onze website en social media kanalen. We hopen dat veel bedrijven, instellingen en verenigingen die kennis helpen verspreiden zodat we zoveel mogelijk inwoners van Barendrecht bereiken.

Tagged