Een hartverwarmende soep van het CDA Barendrecht!

Ellen Verkoelen (CDA kandidaat voor de Provinciale Staten verkiezingen van 2 maart 2011) doet verslag van de aftrap van de campagne in Barendrecht.

Zaterdag 18 december 2010 was een stevige koude winterdag. Een prachtige  dag dus voor de jaarlijks terugkerende actie van het CDA Barendrecht  om erwtensoep uit te delen aan haar inwoners in de twee winkelcentra die Barendrecht rijk is.

Aart Dekkers en Ellen Verkoelen, beiden verkiesbaar voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland waren erbij om de harten van de mensen te verwarmen met deze oer-Hollandse delicatesse.

Rond 11 uur ‘s-morgens was de soep warm en ondanks het vroege tijdstip  waren er toch veel mensen op de Middenbaan die even de tijd namen om  een kopje lekkernij te nuttigen.

Het resultaat waren leuke gesprekken waar de zin en onzin van het hedendaagse leven aan de orde kwam. Ook de lokale media was aanwezig om de actie vast te leggen in beeld en woord.

‘s-Middags verplaatste de CDA-karavaan met bakfiets zich naar het  winkelcentrum Carnisse Veste en na een voorzichtige start liep het aan  het einde van de dag storm aan de CDA-kraam. Iedereen was na een drukke winkeldag wel toe aan een warme verpozing. Ook nu ontsponnen er  zich vele interessante gesprekken.

De rode draad in de ontmoetingen met de burgers van Barendrecht is  toch de roep om zichtbaar te zijn als volksvertegenwoordigers in de samenleving van het dorp. En de conclusie van velen is ook dat deze  actie van de lokale CDA belangrijk is voor die zichtbaarheid; ‘onder  de mensen zijn’ spreekt iedereen erg aan. Een compliment aan het adres van het CDA Barendrecht dus: het was een mooie actie, een dag ‘recht uit het hart’.

Meer informatie over de CDA-campagne en het CDA-programma voor Zuid-Holland op www.zuid-holland.cda.nl