Ruimte voor bedrijven in de AGF sector in Nieuw Reijerwaard

Dinsdagavond 11 januari 2011 is er in de commissie ruimte uitgebreid gesproken over het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.  

Een gebied op Ridderkerks grondgebied, aan beide kanten van de Verbindingsweg, circa 95 ha. Tussen de A15, de A16, de Rijksstraatweg en Hotel vd Valk.

De provincie heeft al eerder bepaald dat het bedrijventerrein er komt.  Wat Ridderkerk of Barendrecht er verder van vinden, dat is niet meer van belang.

In Nieuw Reijerwaard moet ruimte komen voor bedrijven in de AGF (Aardappelen, Groente en Fruit) sector.

Barendrecht wil graag een vinger in de pap hebben, om te zorgen dat er zoveel mogelijk ruimte is voor de versterking van het agro cluster. Dus voor de handels-  en distributie activiteiten van bedrijven als The Greenery, Bakker en Olympic Fruit. Dat is ook de nadrukkelijke wens  van alle daar gevestigde bedrijven, plek voor groei en voor agro bedrijven van elders. Die bedrijven zijn dikwijls wel concurrenten van elkaar, maar werken ook heel veel samen. En hoe dichter men bij elkaar zit, hoe makkelijker die samenwerking. Het CDA wil het college graag ruimte geven om de gesprekken aan te gaan over de verdere ontwikkeling. Doelstelling moet worden een schoon, innovatief en duurzaam bedrijventerrein. Na de raadsvergadering van 18 januari 2011 zal Klaas Groenendijk nog wat uitgebreider berichten over plannen en procedures. Uiteraard is  de CDA-fractie zoals altijd aanspreekbaar voor informatie.