“Meld het Mona”; CDA opent meldpunt mantelzorg

Banner Meld het MonaBARENDRECHT – DEN HAAG | CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer heeft een meldpunt voor mantelzorgers geopend: “Meld het Mona”.

Met het meldpunt wil het CDA van mantelzorgers zelf horen, waar zij tegenaan lopen nu de langdurige zorg per 1 januari 2015 wordt overgeheveld naar de gemeenten.

“Voor mantelzorg kies je niet. Mantelzorg overkomt je. Iemand waar je van houdt, wordt ziek en heeft zorg nodig. Deze zorg is voor de hele samenleving onvervangbaar en onbetaalbaar”, zei Keijzer op het CDA-congres. “Hun ervaringen zijn een belangrijke graadmeter voor het succes van de decentralisatie van de zorg naar de gemeenten”.

Keijzer benadrukte dat veel gemeenten hard bezig zijn om de overgang van de zorg in goede banen te leiden. Maar dit is geen garantie dat alles goed zal gaan. “Dit kabinet legt een grote verantwoordelijkheid neer bij de gemeenten. De effecten hiervan zullen door de zorgbehoevenden en hun mantelzorgers ervaren worden. Het CDA wil deze mensen waar nodig ondersteunen.”

Het CDA gaat de binnengekomen reacties bundelen en gebruiken bij haar beoordeling van de uitvoering van de decentralisatieplannen van het kabinet. Waar mogelijk worden reacties doorgegeven aan lokale CDA afdelingen om te kijken of er voor een specifiek probleem een passende oplossing kan worden gevonden.

U vindt het meldpunt en meer informatie op www.cda.nl/meldhetMona