MInister stuurt Tweede Kamer planning CO2 opslag.

Demissionair minister van der Hoeven heeft op 13 juli 2010 aan de Tweede Kamer de planning gestuurd rondom de opslag van CO2  onder Barendrecht.

De minister van Economische Zaken verwacht dat op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2011 definitieve besluiten kunnen worden genomen.  Een nieuw kabinet moet dit besluit uiteindelijk nemen.

De volledige tekst van de brief van de demissionaire minister kunt u hier downloaden: 20100713_brief_planning_co2_opslag

De gemeente Barendrecht en zeker ook  CDA-Barendrecht doen  er alles aan om de opslag van CO2  onder Barendrecht te voorkomen. Wij vinden op grond van argumenten  en feiten dat  de veiligheid onder Barendrecht niet is gegarandeerd.
Wij verschillen in dat opzicht fundamenteel van mening met de minister als het er om gaat wat veilig is.  Het gaat dan ook om wezenlijke andere zaken dan het  heldere communiceren waar  de minister het in haar brief over heeft.

De nieuwe CDA-woordvoerders CO2  -opslag in de Tweede Kamer Joop Atsma en Ger Koopmans hebben inmiddels toegezegd voor er een besluit valt contact te zoeken met CDA-Barendrecht. U begrijpt wij houden deze afspraak zeker warm.

Meer informatie over de CO2  opslag onder Barendrecht vindt u ook op www.cdabarendrecht.nl/CO2