Mooi wijkbezoek aan de wijk Waterkant!

“Speeltuintjes moeten meegroeien met buurtkinderen.”
Dat was een van de vele ideeën die de coalitiepartijen zaterdag meekregen van de bewoners in de wijk rondom het Middeldijkerplein. 

De zes politieke partijen bezochten de wijk, samen met de wethouders en Buurt Bestuurt, om op een andere manier met bewoners in gesprek te gaan. Uitvalsbasis was deze keer jongerencentrum The Wave waar vanaf 11 uur de bewoners onder het genot van koffie en koek in gesprek konden met de wethouders.

Tevredenheid overheerst
De meest bewoners die CDA, SGP/CU, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 spraken, waren positief over hun wijk. Het is een fijne en sociale wijk waar men naar elkaar omkijkt, vinden de bewoners. Een ook vindt men het redelijk veilig. De verkeersveiligheid moet wel meer aandacht krijgen. Vooral bij de wijkingang/-uitgang wordt hard gereden, terwijl dat een gevaarlijk kruising is met fietsers en voetgangers. De wethouder neemt dat mee.

Wat opvalt in de wijk zijn de speeltuintjes. Met dit weer is het ontbreken van gras extra vervelend, want niemand speelt in die modderpoel. Maar dat opknappen is eigenlijk geen goede optie. Bewoners willen liever speel- of sportplekken die meer gericht zijn op de inmiddels ouder geworden kinderen. Een punt dat de coalitiepartijen meenemen .

Buurt Bestuurt rond Middeldijkerplein
Een deel van de coalitieraadsleden werden door Buurt Bestuurt meegenomen langs een paar knelpunten in de wijk. Het veelbesproken afsluitingshek bij de Waterpoort is nog steeds onderwerp van discussie. Het hek sluit de onderdoorgang van de tramhalte naar de wijk af. Dat voorkomt overlast van jongeren op het tussengelegen binnenspeelplein, maar levert tegelijk ergernis op voor bewoners die van de tramhalte nu moeten omlopen naar huis.

Ook de klankkast die het Middeldijkerplein is, werd nogmaals van meer kanten belicht. Oplossingen hiervoor liggen niet voor het oprapen. Maar het blijft onder de aandacht van de wethouder.
Tot verbazing van de omwonenden en gebruikers zijn op het Middeldijkerplein niet 3 maar 87 fietsenrekken verdwenen. De glazenwasser kon niet goed manoeuvreren en verzocht via de VVE de gemeente 3 fietsenrekken te verwijderen. De vraag wordt opgepakt door de coalitiepartijen.

Buurt Bestuurt droeg de raadsleden en wethouder nog enkele ideeën aan uit het contact met de jongeren in de buurt. Ook gaven ze tips over hoe je de jongeren misschien beter kan betrekken bij hun omgeving en buren.

In gesprek en in de benen
Na het wijkbezoek stonden om 11 uur in The Wave de eerste bewoners als startklaar met hun verzamelde vragen aan diverse wethouders. Een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. De Buurtsportcoaches zorgden voor een spellenparcours om op te warmen na de regenachtige ochtend. Een opnieuw goed bevallen buurtbezoek.

De zes politieke partijen CDA, VVD, PvdA, SGP/CU, D66 en Groenlinks bezoeken regelmatig de wijken om te spreken met de bewoners. Ook is er aansluitend altijd een inloopspreekuur in een buurtgebouw waar bewoners de wethouders kunnen spreken.

Tagged