Een hele goede morgen, elke dag weer!

Het CDA is de partij van en voor de samenleving. En daarmee gaat politiek voor ons over veel meer dan de overheid.

Er zijn dingen die van grote waarde zijn, maar geen overheidsbudget nodig hebben.

Er zijn dingen die we van iedereen verwachten, maar die niet in de wet staan beschreven. Dan hebben we het over zorg voor elkaar, over familie en gezin, over respectvol met elkaar omgaan, online en op straat. Dat zit sinds de oprichting in onze naam, met de A van appèl: dat betekent een oproep aan ons allemaal. En deze campagne roept op om respectvol en vriendelijk met elkaar om te gaan. Om elkaar gedag te zeggen. Om iets minder op je mobiel te kijken en in plaats daarvan iemand aan te kijken. Dat is gratis en onbetaalbaar tegelijk. Een hele goede morgen. “Wie wil er zijn dag nu niet op deze manier beginnen?”

En daarom beginnen wij ermee. Met heel veel CDA-ers tegelijk en op heel veel manieren. Grote kans dat we u een hele goede morgen wensen op 28 januari. Persoonlijk, door iemand met een groene CDA-jas aan. Via de radio of televisie, door Sybrand Buma. In de krant of op borden langs de snelweg en in het weiland. Of op een andere verrassende manier…  En inderdaad, ook op die mobiele telefoon. Als u de groet ontvangt, hopen wij dat u ‘m doorgeeft. Aan uw buurman in trein, bus of straat. Aan de postbezorger of zorgverlener, aan een familielid of collega. Zodat morgen voor iedereen een hele goede morgen is.

 

Verkiezingen
Provinciale staten, waterschappen en de Eerste Kamer beslissen niet over omgangsvormen op straat. Maar zij beslissen wel over de dag van morgen. Over hoe onze omgeving er dan uitziet en over onze veiligheid. Over voorzieningen in de buurt en banen voor onze (klein)kinderen. Over waar nieuwe woningen kunnen komen en betere bereikbaarheid. Over hoe we omgaan met grote droogte en hoosbuien en over verduurzaming. Belangrijke besluiten, waarbij CDA-ers altijd denken aan het land dat ze door willen geven. Aan morgen, aan uw toekomst. Zodat morgen voor iedereen een hele goede morgen is.
Tagged