Ondernemers bij uitzondering betalen voor parkeerplaatsen.

Vrij parkerenBARENDRECHT | Het CDA wil niet dat ondernemers moeten gaan betalen voor parkeerruimte. Dit moet moet alleen als aangetoond is, dat de parkeerdruk sterk toeneemt.
In de raadsvergadering van 28 juni 2016 is het onderwerp parkeernota (met parkeerfonds) van de agenda gehaald. Dit was de wens van het CDA.

Het knelpunt in de parkeernota is het zogenaamde parkeerfonds. Barendrechtse ondernemers moeten gaan betalen voor parkeerruimte bij vestiging of uitbreiding van hun pand. Het laagste tarief voor een parkeerplaats is € 7.500,-. Het CDA heeft hier veel problemen mee, omdat er volgens de laatste onderzoeken geen sprake is van een parkeerprobleem in bijvoorbeeld Barendrecht-centrum. Het CDA is van mening dat met het parkeerfonds voor veel ondernemers een te hoge drempel wordt opgeworpen.

Een actueel voorbeeld is het voornemen van Maurice van der Hoek die een Wijnbar zou willen starten op de Middenbaan. Een prima initiatief dat mogelijk geen doorgang vindt vanwege het parkeerfonds. Het parkeerfonds zou deze ondernemer ruim € 50.000 gaan kosten.
Dit betreurt het CDA zeer omdat niet aangetoond is dat de parkeerdruk met deze nieuwe vestiging toeneemt.
Het kan immers nooit de bedoeling zijn om ondernemers uit Barendrecht te weren.

Het CDA vindt dat ondernemers wel moeten gaan betalen voor parkeerruimte op het moment dat aangetoond is dat de parkeerdruk sterk toeneemt. Daarnaast blijft het de beste oplossing dat ondernemers op eigen terrein parkeerplaatsen creëren.