Ook in 2020 is er voor vrouwen nog veel vrijheid te winnen!

Bestuurssecretaris Linda Bakker-Spierings

Op 8 maart a.s. is het Internationale Vrouwendag. Sommigen vinden het achterhaald. Anderen vinden de dag noodzakelijk.
Hoe denkt de moderne vrouw over deze dag?

Het bestuur van CDA Barendrecht heeft sinds enige tijd Linda Bakker als secretaris. Aan haar werd een aantal vragen gesteld over de Internationale Vrouwendag en het biedt de lezers van deze site meteen de gelegenheid om nader kennis te maken.

· Wat kun je over jezelf vertellen?

Ik ben getrouwd, heb 4 kinderen. Ik werk fulltime als Functioneel Beheerder bij het Albeda (ROC Rotterdam). Een druk bestaan waar ik toch veel energie van krijg. Ik ben, door de politieke ambities van mijn vader (Hans Spierings, red.) , grootgebracht met de politiek en het CDA. Ik sta achter het gedachtegoed van het CDA dat een belangrijke plek verdient in de Barendrechtse gemeenschap en voelde mij geroepen om iets te doen voor deze partij.

· Wat betekent Internationale Vrouwendag voor jou?

Ik vind het mooi en goed om op deze dag stil te staan bij die vrouwen die steun nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn en zich te ontwikkelen zoals zij dat zelf willen. Er zijn helaas nog steeds vrouwen die onterecht ondergewaardeerd worden en die niet mogen uitkomen voor hun mening en niet de baas zijn over hun eigen lichaam. Ik heb bewondering voor vrouwen die het verschil maken, een bedrijf runnen, vrouwen die kiezen voor “mannelijke” beroepen of sporten. Ook heb ik veel respect voor vrouwen die de keuze maken volledig voor een gezin te zorgen. Persoonlijk heb ik veel steun aan de onmisbare vrouwen in mijn leven zoals mijn dochter, moeder, schoonmoeder en vriendinnen die mijn leven inkleuren.

· Voor 2020 is het thema van de Vrouwendag “vrijheid” . Wat vind je daarvan?

Veel vrouwen hebben ook in 2020 geen vrijheid en kunnen zich niet ontplooien. Ik krijg weinig mee van de vele vrouwen waarvan hun vrijheid vanwege hun sekse worden ontnomen. Ik kan mij niet eens voorstellen hoe je leven er zonder vrijheid uit zou zien maar ik besef dat dit nog maar al te vaak voorkomt. Probleem is dat dit in veel situaties niet zichtbaar en bespreekbaar is. Ik hoop dat deze vrouwen zich door Internationale Vrouwendag extra gesteund voelen en weten dat ze niet alleen staan.

· Wat beweegt jou om in het spitsuur van je leven een vrijwilligersfunctie op te pakken?

Ik heb altijd ouders gehad die naast hun werk en gezin daar tijd voor vrij maakten en lieten zien dat de maatschappij er niet zonder kan. Ik ervaar dat je van vrijwilligerswerk veel kunt leren en het is bovendien plezierig om te doen. Mijn 1e vrijwilligersbaantje was op mijn 17e in een verzorgingstehuis. Koffiedrinken op de gesloten afdeling voor mensen met dementie. Dankbaar werk en zo kom je erachter dat er altijd uurtjes over zijn in jouw “rijke “leven die je nuttig kan inzetten voor de samenleving.

· Wat zou je tegen vrouwen tegen willen zeggen die net als jij een heel druk bestaan hebben?

Besteed alleen energie aan zaken die je kunt beïnvloeden!Tagged