Openstelling onderdoorgang A29 in zicht!

A29 onderdoorgangBarendrecht | De begroting van 2016 laat zien dat er nu eindelijk werk gemaakt gaat worden van de onderdoorgang van de A29. Het CDA is blij dat er eindelijk geld voor is vrijgemaakt. ‘We kunnen aan de slag!’ aldus raadslid Arjan Sullock Enzlin (CDA). 

In het verkiezingsprogramma was het CDA er al duidelijk over: De onderdoorgang van de A29 moet er komen. De verbinding tussen de beide Barendrecht’en zorgt voor een betere wederzijdse bereikbaarheid en de cijfers laten zien dat de file om Carnisselande uit te komen dan minder wordt.

‘Vele ergernissen’

Naar aanleiding van vragen van het CDA eind 2014 gaf het college aan zich bewust te zijn van de dagelijkse ergernissen van Barendrechters door het gebrek aan een onderdoorgang. Tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen jaar was dat de reden voor het CDA om te vragen of het college wel de juiste prioriteiten stelde en in voldoende mate naar de burger luisterde.

Aan de vele ergernissen komt een eind. In juni 2015 is het plan gepresenteerd voor openstelling van de onderdoorgang A29 aan de Harmonielaan. In dit plan is voorzien in een aanpak van onder andere de Eftelingrotonde, de rotonde aan de Boerhavelaan en veiligheid voor fietsers.

‘We kunnen aan de slag!’

 

[avatar user=”Arjan” size=”thumbnail” align=”left” /]