Sleuteltaart voor Dajong Computervrienden.

Dajong

De komende tijd zet CDA Barendrecht lokale sleutelfiguren in het zonnetje. Wat is Barendrecht zonder de steun van al die vrijwilligers en professionals? Iedere week zal een kandidaat van het CDA als blijk van waardering de “sleuteltaart” uitreiken aan een sleutelfiguur.

Johan Terdu is zo’n sleutelfiguur in onze samenleving. We hebben als CDA al eens vaker geschreven over de Dajong Computervrienden. Johan is niet alleen de stuwende kracht achter dit mooie project. Ook is hij al jaren actief als verkeersregelaar bij evenementen en sinds kort ook bij Buurtpreventie! Een bezig baasje dus die Johan….

De Stichting Dajong Computervrienden bestaat al 8 jaar. Jonge mensen met een gave voor computers in combinatie met een beperking (autisme) repareren hier kosteloos oude computers. Mensen die behoefte hebben aan een computer en deze niet zelf kunnen betalen kunnen er bij Dajong eentje krijgen. Zo hebben ze al meer dan 2000 computersystemen weggegeven! Dit loopt veelal via de sociale dienst en de voedselbanken.

Eind vorig jaar werd er verhuisd van de Dorpsstraat naar de Boerhaavelaan. Nu zijn er 11 werkplekken voor de in totaal 14 deelnemers (monteurs). Meer ruimte die nodig was voor dit prachtige project. Die verhuizing was best even pittig voor de monteurs, die door hun beperking een grote behoefte hebben aan structuur. De deelnemers ervaren hier een gevoel van eigenwaarde, door een zinvolle dagbesteding.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het project, bezoek dan de website: http://www.dajong.computervrienden.nl/

Zo, nu genoeg gepraat, hoogste tijd om die lekkere taart van Bakkerij Pot eens even aan te snijden!