foto_2.1.jpg

Terugblik team 307 Roparun 2012

foto_2.1.jpgDe gemeente Barendrecht deed als team 307 in het Pinksterweekend 2012 mee aan de Roparun. Leo van Gelder blikte in de raadsvergadering van 4 juni 2012 terug:

Als het oudste lopende raadslid van Barendrecht tijdens de Roparun wil ik graag iets tot u zeggen.   Het Pinksterweekend stond dit jaar onder andere in het teken van de Roparun, een sponsorloop ten behoeve van kankerpatiënten.  Het was een fantastisch weekend maar ook twee hele bizarre dagen.

Vanaf de enerverende start in Parijs, de euforie in Zele (België), het carnavaleske in Brabant,  de spontaniteit en de ontvangst van de burgemeester tijdens onze doorkomst in Barendrecht,  naar de opluchting van "we hebben het gehaald" op de Coolsingel, via de ingetogen realiteit bij de Daniël den Hoed  kliniek op Rotterdam Zuid.  Want daar hebben we het uiteindelijk voor gedaan en daar hebben we dan ook de 12.000 euro voor opgehaald.

Ik houd deze toespraak hier ook omdat we als team gedurende dit weekend de eer van Barendrecht, en regelmatig ook de vlag van Barendrecht, hebben hooggehouden. Tijdens de doortocht over het overvolle Markplein van Bergen op Zoom werden we aangekondigd als "team 307 de gemeente Barendrecht, een team van wethouders, raadsleden en ambtenaren. Wat dat betreft hebben wij hier in Beregen op Zoom nog een lange weg te gaan!".

Een moment dus om trots te zijn op onze samenwerking.

Tijdens de voorbereidingen heb ik gezegd dat ik alleen maar kwam om te lopen. Daaraan alleen zal ik mij handen vol hebben.

Dat is uiteindelijk gelukt dankzij de professionele organisatie en samenwerking van:

  • het medische team
  • de catering
  • het team voor de commerciële activiteiten
  • het transportteam
  • de algemene ondersteuning
  • de fietsers
  • de medelopers

 Een samenwerking dus in uitstekende harmonie van wethouders, raadsleden, ambtenaren, binnen- en buitendienst.

Deze samenwerking geeft mij dan ook het nodige vertrouwen voor de toekomst en de uitdagingen die voor ons liggen.

 

De CDA-ers in team 307 werden in de fractievergadering van 7 juni "gehuldigd".
V.l.n.r.  Loper Leo van Gelder Fietser Bas Nootenboom, Loper Peter Luijendijk en Lid van het medisch team Jilles van der Stoep.