Een tweede leven voor bedrijventerrein Dierenstein.

Dierenstein BarendrechtBARENDRECHT | De gemeente en de provincie willen samen gaan investeren in het bedrijventerrein Dierenstein. Voor ruim 3 miljoen euro worden de wegen, fietspaden, riolering en verlichting opnieuw aangelegd of vervangen.

Enige zorg heeft het CDA bij de optelling van alle geplande investeringen in de gemeente. Deze is met de komst van het nieuwe college opgelopen tot ongeveer 7 miljoen. Wethouder financiën is van mening dat er voldoende reserves zijn om ook deze investering te kunnen doen.

De gemeente gaat 1,7 miljoen uitgeven in dit gedateerde bedrijventerrein. Dat is veel geld, maar het CDA vindt het wel een goede investering. Er werken nu 2300 mensen en dat moet wat het CDA betreft minimaal zo blijven. De panden en infrastructuur zijn echter aan vernieuwing toe.

De infrastructuur komt voor rekening van de gemeente. Voor de pandeigenaren moet dit het signaal zijn om ook te gaan investeren in het onroerend goed. Het CDA heeft dan ook een oproep gedaan aan het college om in gesprek te gaan met de ondernemers. Ook zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Een duurzame inrichting van het gehele terrein moet daarbij hoog in het vaandel staan.

 

[avatar user=”Peter” size=”thumbnail” align=”left” /]