UItspraak CO2 – opslag op CDA Congres

Op het CDA congres van 2 oktober 2010 deed mede onderhandelaar een uitspraak over lokaal draagvlak en de opslag van CO2.

Dit naar aanleiding van een vraag van de CDA-fractievoorzitter Harry van der Tuin uit Grootegast. Eën van de gemeenten in het Noorden die zinj uitgekozen als opslag plaats voor CO2.

Via deze link kunt u de vraag en het antwoord terug horen: https://www.youtube.com/watch?v=eqKt6V7GKCk

Lokaal draagvlak blijft een vaag begrip. Inmiddels zijn er diverse onderzoeken, die laten zien dat een grote meerderheid van de Barendrechtse bevolking de opslag van CO2 niet wil. Bovendien heeft de gemeenteraad unaniem nee gezegd tegen de plannen. Voldoende onderzoek lijkt CDA-Barendrecht dat in Barendrecht draagvlak ontbreekt. 

Dat moet natuurlijk door het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer worden bevestigd. Daar is nu, half oktober 2010,  het wachten nog op.

Na het horen op het CDA- Congres blijven Barendrecht en Grootegast hopen op een snel definitef besluit van het kabinet Rutte.  En het besluit waar wij natuurlijk op hopen is nee er wordt geen CO2 opgeslagen  in Barendrecht en Grootegast. 
De CDA-fractievoorzitters van Barendrecht en Grootegast houden elkaar in ieder geval op de hoogte van stappen die elke gemeente  onderneemt en waar mogelijk zullen deze CDA-fracties gezamenlijk op trekken.

Het Barendrechtse doel: Voor eeuwig geen druppel CO2 onder Barendrecht is nog niet bereikt. Dat betekent dat wij in Den Haag onze mening nog luid en duidelijk zullen (moeten) laten horen!