vrachtwagenparkeerplaasts

Vrachtwagenparkeerplaats Barendrecht-Noord

Tijdens het vragenkwartiertje van de commissievergadering Ruimte van dinsdag 9 januari 2007  heeft Klaas Groenendijk aan wethouder Zuurbier vragen gesteld naar aanleiding van. de recente inbraken in auto’s op de vrachtautoparkeerplaats op bedrijfsterrein Barendrecht-Noord, achter de 1e Barendrechtseweg.

– de verlichting op het terrein brandde maar voor de helft, hoe kunnen we dat voorkomen?
– wordt de parkeerplaats wel opgenomen in de surveillance van het bewakingsbedrijf, dat toezicht houdt op de bedrijfsterrein?
– zijn er nog andere maatregelen mogelijk op dit terrein, dat in principe aantrekkelijk is voor dieven, gezien het plezierige “assortiment” voor deze doelgroep, extra te beveiligen?
– wanneer wordt de vrachtwagenparkeerplaats echt in gebruik genomen, met de bijbehorende maatregelen om parkeren op hinderlijk en/of gevaarlijke plekken te voorkomen?

vrachtwagenparkeerplaasts

Ingang vrachtwagenparkeerplaats aan de 1ste Barendrechtseweg

De wethouder heeft aangegeven dat het niet branden van een deel van de verlichting een fout van een aannemer was. De surveillance is nog niet geregeld, maar dat zal op korte termijn wel gebeuren. Andere maatregelen om met technische middelen of met nog extra surveillance de veiligheid te proberen te verbeteren zijn uiteraard mogelijk, maar zullen geld kosten. Het college heeft (nog) geen plannen om hier stappen te ondernemen. Volgens de wethouder zaten aan het nieuwe parkeerbeleid voor vrachtauto’s meer juridische haken en ogen dan voorzien. Er moeten nog verordeningen aan de Gemeenteraad worden aangeboden en vastgesteld. Dat gebeurt naar verwachting in maart.