Vrijwillige brandweer Barendrecht kan niet zonder!

 

Het is zo gewoon dat bij een brand, een ongeluk of gewoon om de weg vrij te maken na een storm de Barendrechtse brandweerwagens uit rukken.

 

Je staat er dan niet altijd bij stil dat in Barendrecht ca. 40 vrijwilligers paraat staan om hulp te bieden.  Mannen en vrouwen die bij nacht en ontij of als iedereen gezellig thuis oud en nieuw viert opgeroepen worden en letterlijk hun bordje laten staan om hulp te bieden!   Hulde voor deze Barendrechters is op zijn plaats!

Barendrechters, die jaren en soms al meerdere generaties deel uit maken van het Barendrechtse korps.  De continuïteit wordt de komende jaren gewaarborgd door een jeugdafdeling van een aantal tieners, die klaar gestoomd worden dit belangrijke werk in de gemeente op termijn over te nemen.

In de gemeenteraad duikt af en toe de discussie op of we uiteindelijk niet uitkomen op een korps van beroepsmannen en vrouwen en wat dat voor gevolgen heeft bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuwe kazerne.

Vooralsnog hoeven wij die discussie niet aan te gaan. De continuïteit is de komende jaren gewaarborgd.

Wat het CDA betreft blijven wij ons inzetten voor een goed functionerende brandweerkorps bestaande uit vrijwilligers. Naast natuurlijk de paar beroepskrachten, die zich nu ook inzetten voor de veiligheid van Barendrecht. De vrijwilligers bij de brandweer kunnen hun werk alleen maar doen als ze een goede brandweerkazerne hebben, die voldoet aan de eisen die vandaag gesteld worden. De CDA-fractie gaat zich daar voor hard maken. Te beginnen bij het zoeken naar een locatie van een nieuwe brandweerkazerne, die een goede aanrijdtijd van de brandweer bij een brand garandeert.

De raad spreekt hier verder over in de raadsvergadering van 25 januari 2010.